26.12.2023, 22:46

Окупанти завдали удару по залізничному вокзалу Херсона: що відомо

вокзал

Сьогодні ввечері, 26 грудня, окупаційні війська атакували залізничний вокзал у Херсоні. Під обстріл потрапив евакуаційний потяг.

Час Пік зібрав усю актуальну інформацію на цей час.

"Щойно була доповідь щодо обстрілу Херсона. Російський удар по залізничному вокзалу. Евакуаційний потяг. Усі служби зараз на місці, кількість убитих та постраждалих встановлюється", — сказав Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

За його твердженнями, на місці атаки знаходилася значна кількість мирних громадян. Усі оновлення щодо ситуації публікуватимуться відповідними службами.

Перші новини від "Укрзалізниці"

Внаслідок обстрілів Херсона пошкоджено вокзал та рухомий склад. Наразі відомо про кількох поранених співробітників. Пасажири перебувають в укритті.

В УЗ уточнили, що людей хочуть пересадити до автобусів на привокзальній площі до Миколаєва, коли ситуація стабілізується. Також уже зараз готують резервні вагони, які відвезуть понад 100 пасажирів у безпечне місце.

Інформація від міністра внутрішніх справ

Як повідомив глава МВС України Ігор Клименко, внаслідок атаки на вокзалі загинув лейтенант поліції з Кіровоградської області, отримавши смертельні поранення під час проведення операції з евакуації людей.

Також двоє поліцейських отримали осколкові поранення та були госпіталізовані. Крім того, постраждали двоє мирних жителів, які також отримали осколкові поранення.

Загальна кількість людей, які перебували на вокзалі на момент початку обстрілу, становила близько 140 осіб, додав держслужбовець.

"Незважаючи на ризики, поліція завжди служить і захищає. Ціною власного здоров'я та життя. Це черговий воєнний злочин Росії ретельно документується. Вони відповідатимуть. За все", – запевнив Клименко.

Пізніше стало відомо, що за фактом обстрілу вокзалу в Херсоні відкрили кримінальне провадження. Це сталося за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Перші хвилини після атаки

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін показав, як виглядає залізничний вокзал у перші хвилини після російського обстрілу.

Також в ОВА повідомили, що росіяни понад дві години атакували місто з різного озброєння.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: На кордоні з Польщею в чергах стоять понад 3 тисячі вантажівок, - ДПСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк