29.12.2023, 18:21

"Війна прийшла прямо в пологові зали": дніпряни розповіли про пережиті ракетні атаки

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні, 29 грудня, рано вранці, Росія завдала масованого ракетного удару по Дніпру. Є попадання по пологовому будинку, торговому центру, багатоповерховим будинкам. Загинули щонайменше п'ять, а постраждали - 20 людей.

Дніпряни розповідають, що довелося їм пережити, коли ракети падали на їхні будинки, передає Час Пік.

Ірина, завідувачка акушерського відділення, згадує: щойно пролунала тривога, лікарі швидко перевели всіх до укриття. Це і врятувало… У будівлі вибито вікна, порушено перекриття. Але всі пацієнтки та медперсонал цілі!

"Сьогодні з ранку, о 7 годині ранку, до нас теж прийшла війна, прямо в наші палати, прямо в пологові зали...", - розповідає Ірина.

Будинок Євгена – прямо навпроти медустанови. У цій квартирі виріс. Зараз тут усе розбито. "З м'ясом" вирвані вікна та двері. Але чоловік упевнений: головне, що родина неушкоджена. Від уламків захистив невеликий коридор, де ховалися разом із 10-річним сином та дружиною.

Ірина якраз їхала на роботу, коли пролунали вибухи. Від аптеки, в якій працює жінка, відокремлювало лише кілька хвилин. Тепер прибирає уламки розбитих вікон. Каже: "що б там не було, працюватимуть!".

Нагадаємо, що сьогодні росіяни випустили 158 ракет різних типів та ударних дронів по Україні. Сили ППО збили 27 "шахедів" та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

"Прильоти" зафіксовано у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Запорізькій, Сумській, Львівській, Дніпропетровській областях. Під ударом знаходилися будинки, ТРЦ, пологовий будинок, об'єкти критичної інфраструктури.

Після обіду Росія в черговий раз завдала ракетного удару по Україні, запустивши крилаті ракети з Курської області у напрямку Сумської та Черкаської областей. Внаслідок удару по житловому сектору в Смілі постраждали шестеро людей, пошкоджено 12 будинків.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк