02.01.2024, 19:47

Утиск релігійної свободи на ТОТ: російська окупаційна "влада" обмежила права "нелояльних" церков

Марина Гончар | Всі новини автора
московский патриархат

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російська "адміністрація" продовжує вживати заходів для обмеження релігійної свободи та утискання віруючих різних конфесій. Особливо активно це стається у відношенні "нелояльних" церков, які не підкоряються "владі" окупантів.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

На цей раз окупаційна "адміністрація" вирішила контролювати проведення релігійних служб у Різдво за старим календарем, яке відзначається 6-7 січня. Місцеві церкви, які вважаються "нелояльними" окупантам, були обмежені у правах та фактично заборонені на проведення служб.

Важливо відзначити, що росіяни обирають стримувати представників всіх релігій, окрім церкви московського патріархату, яка є підконтрольною Кремлю. З метою посилення контролю, на тимчасово окуповані території навіть прибувають російські священники.

Це останнє заходження в релігійні свободи стає ще однією сторінкою трагічної реальності для тих, хто проживає під окупацією, підкреслюючи систематичне порушення прав людини та свободи вираження власної релігійної позиції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у так званій "Луганській народній республіці" вводять новий захід контролю за громадянами України. За інформацією, отриманою від "МВС ЛНР", українці, які не мають російського паспорта та вирішили відвідати цей регіон, зобов'язані будуть пройти обов'язкову процедуру зняття відбитків пальців та фотографування.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: У мережі показали, як пройшли новорічні ранки в окупованому Лисичанську - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк