04.01.2024, 07:48

Засуджений до 15 років: екс-очільник донецької секретної тюрми "Ізоляція" отримав реальний термін ув'язнення

экс-начальник донецкой секретной тюрьмы "Изоляция" получил реальный срок заключения

Завдяки доказовій базі СБУ реальний термін ув'язнення отримав Денис Куликовський, відомий як "Палич" - екс-очільник незаконної в'язниці "Ізоляція", яку російські окупанти створили в окупованому Донецьку.

За даними слідства, бойовик НВФ т.зв. "ДНР", який очолював незаконну в'язницю "Ізоляція", організовував та особисто брав участь у численних вбивствах та тортурах викрадених українців на Донбасі, повідомляє Час Пік із посиланням на прес-службу СБУ.

Дениса Куликовського було затримано контррозвідниками СБУ в результаті спецоперації на початку листопада 2021 р. у Києві, де він переховувався в орендованих квартирах.

Як встановило розслідування, з жовтня 2014 року до лютого 2018 року Куликовський організував незаконне ув’язнення понад 20 потерпілих. Серед постраждалих – місцеві учасники спротиву.

"Людей викрадали прямо посеред вулиці або з власних помешкань представники окупаційного "МДБ", яке координує російська фсб.

У застінках ув’язнених піддавали жорстоким тортурам, у тому числі імітували розстріли, застосовували струм, а також тривалий час утримували без їжі та води", - повідомили в СБУ.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав Куликовського винним за декількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
  • ⁠ч. 1 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань);
  • ⁠ч. 1 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

За матеріалами СБУ суд призначив Денису Куликовському 15 років тюрми з конфіскацією всього майна.

Денис Куликовский

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк