19.01.2024, 20:26

Ворог намагається протидіяти партизанському руху: на ТОТ сходу України збільшується кількість "мобільних" груп

цнс

За інформацією, отриманою від українського підпілля, ворожі сили намагаються зміцнити контррозвідувальний режим на тимчасово окупованих територіях, розглядаючи можливість розширення так званих "мобільних груп". Ці групи призначені для вибіркової перевірки місцевого населення на предмет можливого співпраці з Силами оборони України.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Основні завдання таких перевірок включають в себе перевірку наявності у громадян паспортів України, прописки, смартфонів та іншої техніки, яка може передавати повідомлення або інформацію Силам оборони. Це вказує на спробу ворога придушити потенційних співробітників руху опору та виявити джерела інформації, які можуть допомагати українським силам в боротьбі з окупаційними військами.

Цей крок свідчить про те, що ворог розглядає рішучі кроки для переслідування і контролю за активністю місцевого населення та прихильників руху опору.

Українське підпілля вважає, що це пов'язано з прагненням приглушити опозиційну діяльність, яка призводить до локальних поразок російсько-окупаційних військ як у фронтовій зоні, так і у тилу противника:

"Відтак, ворог прагне виявляти будь-яку оперативну інформацію про діяльність представників руху опору на ТОТ, дії яких часто призводять до локальних поразок російсько-окупаційних військ, як на фронті, так і у тилу противника", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Навряд чи таке покажуть по російських каналах": У мережі показали стан під'їздів у Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк