19.01.2024, 22:40

Поточна ситуація в Авдіїївці: окупанти посилили авіанальоти й активізували штурми

зсу

Станом на 19 січня російські окупанти активізували бойову авіацію на Авдіївському напрямку і намагаються розбити оборонні позиції ЗСУ. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив спікер Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун, передає Час Пік.

"Наразі ворог дуже активізував саме бойову авіацію і намагається розбити наші оборонні позиції і потім іде вперед", – наголосив Штупун.

Він зазначив, що нині окупанти не застосовують багато техніки в одній атаці: раніше йшло 10-20 одиниць, а зараз іде 2 танки і дві-три БМП, де є десант ворога:

"Ця техніка використовується для того, щоб піхоту якнайшвидше підкинути до переднього краю. Коли піхота йде довгий час пішки, то наші FPV-дрони вибивають їх ще по дорозі", – сказав спікер.

Речник зазначив, що наразі ворог не дуже зазіхає на Авдіївський коксохімічний завод, бо має великі втрати, тому намагається просунутись "десь північніше або опускається вниз на південь".

"Російські окупанти за минулу добу в операційній зоні ОСУВ "Таврія" завдали 56 авіаційних ударів і провели 68 бойових зіткнень – це на 30% більше ніж зазвичай. Зафіксовано 665 артилерійських обстрілів", – повідомив речник.

Читайте також: ТЦК хочуть, щоб директори підприємств роздавали повістки працівникам: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк