01.02.2024, 22:43

Окупанти мобілізують працівників Алчевського меткомбінату – АТЕШ

Марина Гончар | Всі новини автора
алвевськ

На порозі припинення роботи опинився колись передовий Алчевський меткомбінат через нестачу робітників, яку викликала злочинна окупація та масова мобілізація місцевого населення Луганської та інших окупованих областей України.

За інформацією Telegram-каналу руху "АТЕШ", гаулейтери активно направляють своїх працівників на фронт, а відділ кадрів роздає накази про мобілізацію, передає Час Пік.

Не зазначаючи точну кількість підданих мобілізації, в оголошенні наголошується, що десятки і, можливо, сотні працівників заводів і підприємств потрапляють під заклик на фронт, включаючи молодих людей та людей з інвалідністю.

"Гаулейтери активно відправляють своїх працівників на фронт. Порядки порядку роздають співробітники відділу кадрів, а за кимось приїжджають особисто з військкоматів. В армію забирають усіх поспіль, включаючи молодих людей та людей з інвалідністю. Хоча точну кількість працівників, які підлягають мобілізації, назвати неможливо, очевидно, що під заклик потрапляють десятки і навіть сотні співробітників заводів і підприємств", – йдеться у повідомленні.

На цьому фоні молодь виявляє неприязне ставлення до роботи на місцевих підприємствах, шукаючи шляхи виїхати у безпечніше місце. Окупанти просувають свою пропаганду, але реальність ситуації віддалено не відповідає їхнім звітам.

Представники руху "АТЕШ" наголошують на тому, що окупанти намагаються приховати справжній стан справ і звітують лише про постійні досягнення, що відображається в офіційних звітах. Однак реальність свідчить про те, що виробничі потужності на меткомбінаті та інших підприємствах українських окупованих територій знаходяться на межі знищення через відтік робочої сили та загальну економічну нестабільність.

Читайте також: Україна й Німеччина провели чергову дводенну консультацію про "гарантії безпеки"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк