06.02.2024, 17:26

Біля Криму підірвано об'єкт РФ з коригування ударів дронами "Shahed": ССО показали відео спецоперації

Оператори 73 морського центру ССО провели надскладну та ефективну операцію в Чорному морі біля узбережжя тимчасово окупованого Криму, блискавично спрацювавши в зоні потенційної поразки противника.

Відео спецоперації показали в Facebook 73 морський центр СпП ім. кошового отамана Антона Головатого, передає Час Пік.

"За розвідданими, одну з незаконно захоплених видобувних платформ росіяни використали для посилення роботи безпілотного літального апарату розвідки іранського виробництва "Мохаджер-6". А саме – встановили обладнання, що збільшує дальність та радіус його роботи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на платформі противник встановив станцію радіолокації виявлення надводних об'єктів (від моторних човнів до кораблів) "Нева-Б". За допомогою цієї РЛС росіяни контролювали обстановку у північно-західній частині Чорного моря. А саме – встановили обладнання, яке збільшує дальність та радіус його роботи. Цей БПЛА противник застосовував для ведення розвідки та подальшого завдання ударів дронами-камікадзе "Shahed" по об'єктах критичної інфраструктури півдня України.

Після ретельного планування та підготовки група 73-го морського центру ССО розпочала виконання завдання зі знищення ворожих об'єктів.

Читайте також: До кінця року Кримський міст не достоїть, - командувач ВМС України

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк