07.02.2024, 15:32

"Встаньте перед дзеркалом": Представник України в ООН підказав росіянам, де шукати винних в обстрілі окупованого Лисичанська

Сьогодні, 7 лютого, РФ запросила термінове засідання Ради Безпеки ООН щодо подій, що розгорнулися в окупованому Лисичанську Луганської області, де в ресторані "ліквідовано" низку російських силовиків та представників "влади ЛНР". Радник Постпредства України при ООН Сергій Дворник порадив представнику Росії стати перед дзеркалом.

Про це він заявив на засіданні Ради Безпеки ООН, передає Час Пік.

"Якщо посланник Путіна хоче розповісти про відповідальність за кровопролиття, йому не потрібно просити засідання Ради Безпеки. Він може просто стати перед дзеркалом - чи то у своїй резиденції, чи в російському представництві", - сказав дипломат, звертаючись до постпреда РФ при ООН Василя Небензі.

Він додав, що "звісно, набагато краще було б підняти трубку і зателефонувати до Кремля, але я навіть не пропонуватиму цього, оскільки такий крок зажадав би певного рівня хоробрості та жорстких моральних принципів".

За словами Дворника, російській дипломатії не вистачає і того, й іншого, "і вона ніколи не набереться сміливості нагадати Путіну простий факт: це було його рішення – розпочати агресивну війну проти України, і це може бути його вибором – закінчити бойові дії, вивівши російські війська з території України".

Дворник нагадав, що напад на Лисичанськ, який перебуває в окупації й чекає на своє звільнення, супроводжувався "жахливими воєнними злочинами та злочинами проти людяності", а "терор проти українського цивільного населення став російською візитівкою від самого початку війни й триває щодня".

У своєму виступі Небензя вдався до пропагандистського кліше про "бандерівську хунту", звинувативши Україну, США, Францію, Велику Британію та інші країни у загибелі цивільних осіб.

Своєю чергою, дипломати цих країн нагадали йому, що тільки Росія відповідає за загибель людей через розв'язану війну.

Нагадаємо, що Росія скликала у вівторок, 7 лютого, термінове засідання Ради Безпеки ООН для обговорення обстрілу Лисичанська, внаслідок якого було знищено частину колаборантів.

Читайте також: Внаслідок удару по ресторану Лисичанська загинули "міністр ЛНР" та двоє "депутатів"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк