12.02.2024, 11:34

"Насамперед стягнули унітаз!": Як у Рубіжному російські окупанти знищили високотехнологічне підприємство

Как в Рубежном российские оккупанты уничтожили высокотехнологичное предприятие

У місті Рубіжне на Луганщині до війни працювало високотехнологічне підприємство "AG&K", яке виготовляло упаковку для фармацевтичних компаній. Російські "визволителі" зруйнували та пограбували підприємство.

Історію, яка наочно ілюструє всю суть "допомоги Донбасу" від Росії, розповів український журналіст Денис Казанський, який побував у Червонограді Львівської області, де заново розпочав свій бізнес власник компанії, повідомляє Час Пік.

Ще до війни підприємство "AG&K" закупило у західних компаній високотехнологічне спеціалізоване обладнання, яке пізніше вивезли чи знищили російські окупанти.

"Для депресивного міста це було важливе виробництво, яке могло замінити застарілу промисловість, що вимирає. Підприємство платило податки, створювало робочі місця, випускало продукцію на експорт.

А у 2022 році прийшли "російські визволителі", і спочатку рознесли завод з артилерії, а потім захопили та пограбували. Сучасне дороге обладнання здали на цвітмет. Причому, насамперед винесли не верстати, вартістю мільйони гривень, а унітаз (так, це не жарт)", - ]]>написав ]]>Денис Казанський у Telegram.

Під час своєї поїздки на Львівщину журналіст зняв сюжет, який пізніше опублікували на YouTube-каналі ]]>Denis Kazanskyi]]>. Власник "AG&K" Ігор Бондаренко розповів про те, як було знищено підприємство у Рубіжному, про релокацію компанії та плани на майбутнє...

Довідково: Компанія "AG&K" була створена у 2016 році в місті Рубіжне, Луганської області. AG&K – це "Advanced Green" або "просунутий зелений". Назва означає підтримку проєктів, що мають екологічну та інноваційно-безпечну спрямованість. Компанії займалася переробкою полімерних матеріалів та виготовленням тари з них. Але через події 2014 року цей бізнес було зупинено. Пізніше в компанії зайнялися розробкою герметичного роздільного пакування "FFS Botlle", яке дозволяє зберігати ліки без холодильника. Розроблена "АГК Україна" концепція упаковки розширює умови зберігання ліків та забезпечує легке самостійне застосування.

Читайте також: "Вивернути навиворіт усіх": Російський пропагандист обурений, що люди не раді "звільненню" на захоплених територіях

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк