14.02.2024, 21:52

Окупанти повідомили про перше зафіксоване застосування бомби GLSDB в Україні

Оксана Мовчан | Всі новини автора
яфціч

За інформацією російських військкорів, бомбу випустили з РСЗВ HIMARS по військовому об'єкту окупантів, у тимчасово окупованій Кремінній Луганської області.

Про це повідомляють російські Telegram-канали, передає Час Пік.

Напередодні, 13 лютого, по Кремінній було завдано удару бомбою Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB). 

Повідомляється, що керовану бомбу випустили з РСЗВ HIMARS. Це перша згадка про застосування такого різновиду озброєнь у війні в Україні, зафіксована на відео.

​​​​​​​

Раніше, 31 січня, заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що американські боєприпаси GLSDB вже прямують до Збройних сил України.

"США продовжують надавати Україні підтримку, зокрема нові інвестиції, нові системи озброєння, такі як Small Diameter Bomb, які вже їдуть на фронт. А також відновлення оборонної промисловості для забезпечення тривалої боротьби проти тих, хто хоче вкрасти нашу свободу", - сказала вона.

Довідка

Бомби малого діаметра (Ground Launched Small Diameter Bomb або GLSDB) розроблялися компаніями Boeing і Saab Group. Це модифікація крилатих бомб SDB повітряного базування. Наразі, як пускові установки для GLSDB, застосовують РСЗВ, такі як HIMARS і M270.

Вартість GLSDB не розкривається. У відкритих джерелах є дані про те, що складова частина GLSDB — бомба SDB зі снарядом M26 — коштує 40 тисяч доларів. Для підрахунку загальної вартості потрібно врахувати також вартість "міжступеневого адаптера", який з'єднує SDB зі снарядом M26, вартість розроблення пускового контейнера та інші витрати, пов'язані з розробленням і випуском.

У публікації використано інформацію з ТГ- каналу ]]>"Трикутник"]]>.

Читайте також:

Горить "мирна техніка": у мережі показали пожежу після "прильоту" в окупованій Кремінній - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк