16.02.2024, 15:07

"Снарядів не вистачає, але ми стоїмо": Обстановка в Авдіївці від бійця ЗСУ

авдеевка

Українських підрозділів не вивезено з Авдіївки Донецької області. Одне з підрозділів частково вивели на ротацію.

Як заявив боєць ЗСУ із позивним "Шейх" Євген Ієвлєв в ефірі телемарафону, "снарядів не вистачає, але ми стоїмо", передає Час Пік.

"Маю спілкування з підрозділом, який майже два роки захищає Авдіївку. По-перше, не весь їхній склад, а частково вивели на ротацію, на доукомплектування. По-друге, це вже загальновідомий факт, що 3-ю штурмову бригаду завели в Авдіївку. Жодних таємних наказів, конспірологічних теорій, що всім дано наказ вийти з Авдіївки, такої інформації немає", - сказав Ієвлєв.

За його словами, якщо була така інформація, то ніякий штурмовий підрозділ туди не кидали.

Ієвлєв заявив, що ситуація в Авдіївці досить критична.

"Але знаю її зі слів побратимів, які працювали в напрямку БПЛА в одному з підрозділів. Саме від них знаю, що частково підрозділи йдуть на ротацію, але не весь склад", – сказав він.

Військовий додав, що це те, що можна поки що повідомити.

Як повідомляють російські пабліки, "російські сили захопили Донецьку фільтрувальну станцію та опорник "Чебурашка" під Авдіївкою".

Також факт захоплення ДФС підтверджує український аналітичний проєкт DeepState. На південь від Авдіївки російські військові захопили опорний пункт ЗСУ "Чебурашка", який знаходився на розв'язці траси на Донецьк.

Раніше начальник української військової розвідки Кирило Буданов заявив, що диктатор Володимир Путін хоче захопити Авдіївку і вийти до річки Оскіл у Харківській області до "виборів" у Росії, які заплановані на березень 2024 року. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню Liberation.

За його словами, Путін використовуватиме вибори, щоб легітимізувати свій режим на тимчасово окупованих територіях та показати нібито підтримку мешканців.

Він зазначив, що результат "виборів" вже відомий – близько 75% голосів отримає Путін.

Розвідник заявив, що найімовірнішими цілями РФ є Куп'янськ та Авдіївка.

"Росіяни поставили собі завдання захопити Авдіївку. Зараз дату змінили, щоб приурочити до виборів. Це звичайна практика – змінювати дату, коли щось не виходить. У росіян є дві цілі: вийти до річки Оскіл, що на Харківщині, і взяти Авдіївку. Нехай спробують", - сказав Буданов.

Читайте також: Війська РФ намагаються оточити Авдіївку, ЗСУ можуть втратити місто, - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк