18.02.2024, 21:03

Прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілів беззбройних українських військовополонених в Авдіївці та Веселому

досудове

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура, передає Час Пік.

18 лютого 2024 року в одному з Тelegram-каналів опубліковано повідомлення про розстріл 6 полонених ЗСУ на одній з позицій у місті Авдіївці Донецької області. Захисники були важкопоранені та чекали на евакуацію. 

Також виявлено відеозапис з фрагментом вбивства ще 2 воїнів поблизу селища Веселе Бахмутського району. На записі з камери дрона видно, як під час штурму наших позицій представник ЗС РФ стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон військовослужбовця ЗСУ, а потім в другого. Не бажаючи залишати полонених живими, окупант умисно добиває їх з автоматичної зброї.

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження військовополоненими та тяжким міжнародним злочином.

Досудове розслідування проводять ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, ввечері 17 лютого РФ завдала ракетного удару по Краматорську та Слов'янську. Загальна кількість жертв зросла до чотирьох. До пошукових робіт було залучено понад 50 рятувальників. 

Читайте також: Генштаб оприлюднив оперативну інформацію з лінії фронту: де зосередився ворог після захоплення Авдіївки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк