21.02.2024, 12:46

Застрелився окупант і пропагандист "Мурз", який "посмів" розповісти про великі втрати армії РФ в Авдіївці

Застрелился оккупант и пропагандист "Мурз", который "посмел" рассказать о больших потерях армии РФ в Авдеевке

У мережі з'явилося повідомлення про "самогубство" російського окупанта та пропагандиста Андрія Морозова ("Мурз"), який не побоявся розповісти про величезні втрати російської армії під час штурмів Авдіївки. Окупант нібито застрелився.

Останні повідомлення в Telegram-каналі Морозова було опубліковано вранці 21 лютого, серед них передсмертна записка та заповіт. Крім того, пропагандист написав звернення до головного військового прокурора, в якому розповів про гостру нестачу озброєння, величезні втрати російського війська, відсутність ротації та медичної допомоги в його підрозділі, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Про смерть пропагандиста написали інші російські "військори", воєнні канали "Романів Лайт" та "Прирак Новоросії", а також дружина "екс-міністра оборони ДНР" Ігоря Стрєлкова Мирослава Регінська та адвокат Максим Пашков. Офіційних підтверджень смерті "Мурза" наразі немає.

Як випливає з передсмертної публікації Морозова, він наклав на себе руки через те, що керівництво змусило його видалити допис про 16 тисяч загиблих військових РФ у боях за Авдіївку. Після цієї публікації "Мурза" почали цькувати російські пропагандисти, назвавши його зрадником. Наказ видалити "неправдиву" інформацію було видано під тиском співробітників російського телеведучого та пропагандиста Володимира Соловйова.

Як повідомляє російський Telegram-канал "]]>ASTRA]]>", громадянин РФ Андрій Морозов (Мурз) вів Telegram-канал "Нам пишуть із Яніни", брав участь у вторгненні РФ в Україну й до 2022 року, й після.

Telegram-канал "ASTRA"

"16 тисяч безповоротних втрат з нашого боку. ...бійцю зі "сточеного в нуль" полку 1487 року, коли він несе заяву до пітерської військової прокуратури, відмовляють у прийомі заяви, ...популярно пояснюючи, що ті, кого він хоче покарати, вже призначені героями. А ви, солдатики... помирайте мовчки", - йдеться у видаленому дописі, звернула увагу "ASTRA".

Військовий блогер й сержант армії РФ Морозов приїхав воювати на Донбас на боці сепаратистів у 2014 році, служив у складі загону "Привид". У прощальному повідомленні "Мурз" попросив поховати його на цвинтарі у Кіровську ("ЛНР") поряд із солдатами батальйону "Привид".

Український журналіст Денис Казанський зазначає, що Морозов був шаленим фанатиком, "ефективним волонтером та небезпечним ворогом". Але розправилися з ним – "свої".

"З перших днів війни 2014 року переносники руського миру стали жерти один одного. Постійний "дружній вогонь", перестрілки, тортури на підвалах своїх же товаришів. Той же Морозов-Мурз у травні 2014 року, коли приїхав на Донбас, одразу потрапив у полон до російських козаків отамана Козицина, які катували його декілька днів, прийнявши за українського шпигуна.

Нормальна людина відразу б зрозуміла, що з цього всього за визначенням не може вийти нічого доброго. У результаті ця ненависть почала пожирати тих, хто випустив її з пляшки.

Я впевнений, що все, що відбувається зараз, - лише прелюдія до справжнього цунамі, яке ще захлисне всю Росію. Всі ці випущені з в'язниць зеки, маніяки, збоченці, всі ці здурівші від крові воєнкори - все це ще відгукнеться великою всеросійською різаниною всіх проти всіх, океаном крові", - ]]>написав ]]>Казанський у Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк