08.03.2024, 11:52

"Зачистка зрадників": У РФ заарештували екс-мера окупованого Лисичанська

В РФ арестовали экс-мэра оккупированного Лисичанска

У Кремлі продовжують планомірне зачищення колаборантів на окупованих територіях. Окупанти використали зрадників, а тепер просто викидають їх. Потрапили під роздачу й колаборанти з Лисичанська.

У РФ заарештували Андрія Скорого, який колись був мером окупованого Лисичанська. Про це ]]>повідомила ]]>Східна Правозахисна група, передає Час Пік.

Скорий - уродженець Лисичанська, у липні 2022 р. був призначений головою окупаційної адміністрації т.зв. "ЛНР".

"Родичі Скорого пройшли за списком до окупаційної "ради Лисичанська" від партії "Справедливая Россия".

Після призначення Скорого він зі своєю дружиною "приватизував" місцевий ринок. Також місцеві говорили про махінації з гуманітаркою, віджимання нерухомості та майна місцевих.

У 2023 році Скорого зняли з посади, а замість нього призначили колишнього директора шахти ім. Мельникова Едуарда Сахненка.

І ось нещодавно повідомили, що після того, як Скорий втік до РФ, там його заарештували і він перебуває у СІЗО", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що росіяни зневажливо ставляться до колаборантів. Зрадники ніколи не стають для них "своїми" й окупанти з легкістю їх "зачищають".

При призначенні Скорого "головою адміністрації" Лисичанська, пропагандистський "Луганський інформцентр" багато і красиво писав про бойовика. "ЛІЦ" писав, що Скорий - ветеран війни в Афганістані, воює у лавах "Народної міліції ЛНР" з 2014 року і має звання "Героя ЛНР". З 2006 по 2008 р. працював в адміністрації – був заступником міського голови Лисичанська. Потім займався підприємництвом та обіймав посаду заступника директора шахти. Брав участь у боях за Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасну та ще низку населених пунктів.

Зняли Скорого з посади швидко і тихо, а цій події "ЛІЦ" присвятив кілька скупих рядків...

Нагадаємо, в Скорий перебуває у розшуку за ст. 260 ч. 2 Кримінального кодексу ("Створення не передбачених законом воєнізованих чи збройних формувань").

Читайте також: "Лисичанська Бельгія": як росіяни знищують історичну та культурну спадщину Лисичанська

В РФ арестовали экс-мэра оккупированного Лисичанска Андрея Скорого

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк