08.03.2024, 19:34

На Донеччині кадирівці грабують шахту, - "АТЕШ"

Оксана Мовчан | Всі новини автора
цічсву

Кадирівці розграбовують шахту на території тимчасово окупованої Донецькій області. Однією з основних цілей є крадіжка міді.

Про це повідомляє військовий рух українців і кримських татар ]]>"АТЕШ"]]>, передає Час Пік.

За даними агентів "АТЕШ", "Ахмат-Схід" займаються пограбуванням на Шахті Бутівка, в Ясинуватському районі Донецької області.

На пункт тимчасової дислокації вони заганяють максимальну кількість особового складу, знімаючи їх зі штурмів. Однією з основних цілей є крадіжка міді. Своїх рабів вони не шкодують. Змушують працювати по 12-14 годин на добу. Спочатку мідь ріжуть, чистять і потім перевозять у тил для продажу. 

"У нас є дані по кожному учаснику й організатору цієї "операції". Тож наша мідь, дуже скоро, наздожене всіх вас у найнесподіванішому місці", - йдеться у повідомленні "АТЕШ".

Нагадаємо, що на тимчасово окупованій території на Луганської області "визволителі" демонтують шахтне обладнання. Обладнання вивозиться на територію РФ. У ЛОВА нагадали, що згідно з рішенням так званого "уряду ЛНР", шахти продаються за безцінь і без проведення торгів. Водночас зарплати шахтарям платять без особливого ентузіазму. Або взагалі не платять. А кошти від видобутку фантастичним чином зникають.

Читайте також:

Чи можуть росіяни окупувати Часів Яр на Донеччині: у ВСУ оцінили загрозу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк