16.03.2024, 23:06

Основна частина - окупанти: Власенко прокоментував так звані "вибори" у Сєвєродонецьку

Марина Гончар | Всі новини автора
северодонецк

Значна кількість тих, хто взяв участь у "голосуванні" на "виборах президента РФ" у Сєвєродонецьку Луганської області, складається з представників Російської Федерації та окупаційної армії.

Цю думку висловив голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко в ході ефіру телемарафону "Єдині новини", передає Час Пік.

"Щодо зловживань. Перше, це те, що на території Сєвєродонецька, Сєвєродонецького району проживає дуже багато безпосередньо представників Російської Федерації, які сюди понаїхали працювати у соціальній інфраструктурі, на відновленні. І я думаю, що значна частина людей, які голосували на виборах Путіна — це саме представники РФ, це представники збройних сил РФ, окупаційної армії", — сказав він.

За даними окупаційних джерел, як заявив Власенко, понад 18% місцевих мешканців по самопроголошеній "ЛНР" "проголосували" достроково напередодні основного "голосування", яке триватиме з 15 по 17 березня. За звітами окупантів, станом на ранок 16 березня явка на Луганщині становила 36%.

"Але слід зазначити, що зловживання на цьому не завершуються. Вони використовують адмінресурс, вони використовують тиск. Вони використовують автомобілі, автобуси як виборчі дільниці. Все це не сприяє визнанню у принципі всіх цих заходів", — наголосив керівник РДА.

Крім того, він закликав мешканців окупованих територій ігнорувати псевдовибори, оскільки вони "не мають нічого спільного з демократичними процедурами".

Читайте також: Окупанти посилюють контроль над інформаційним простором на ТОТ під час "виборів"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк