24.03.2024, 07:31

Масована ракетна атака на Севастополь: є "прильоти" по військових об'єктах

Массированная ракетная атака на Севастополь: есть "прилеты" по военным объектам

Окупований Крим пізно ввечері 23 березня зазнав масованої ракетної атаки. Окупанти перекрили Кримський міст та підняли авіацію з аеродрому Бельбек. Вибухи було чутно, зокрема у Севастополі та Сімферополі. За наявною інформацією, вражено "жирні" цілі.

Ввечері 23 березня в окупованому Криму було оголошено тривогу. Потужні вибухи пролунали у Севастополі, повідомляє Час Пік.

Так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв ]]>заявив]]>, що ця атака на Севастополь "була наймасовішою за останній час". За його словами, одна ракета влучила в офісну будівлю, уламками ракет пошкоджено житлові будинки, від ударної хвилі повибивало шибки у будинках в центрі міста. Як заявив Развожаєв, рівень пошкоджень уточнюється, але вже відомо про загибель 65-річного севастопольця та 4 постраждалих.

Але повідомлення від місцевих мешканців та відео, які вони активно публікували, говорять про те, що все може бути набагато цікавішим. Після потужних вибухів містом мчали пожежні та "швидкі".

Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук висловив подяку українським військовим за їхню бойову роботу під час ракетної атаки на Севастополь.

"Небо і море одного кольору!

Дякую льотчикам та морякам за успішну бойову роботу!

Крим - НАШ!

Разом – до перемоги!", - ]]>написав ]]>Олещук у Telegram.

За інформацією Telegram-каналу "]]>Крымский ветер]]>", в районі аеродрому "Бельбек" пролунало три вибухи. Також підписники каналу повідомили, що у Севастополі в районі "прильотів" на вул. Руднєва знаходиться будівля колишнього штабу ВМС України. Зараз там розташована військова частина ракетних навідників, а також частина ФСБ.

Аналітики OSINTtechnical заявили про влучання крилатих ракет у головний центр зв'язку Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі.

"Схоже, що щонайменше три українські крилаті ракети Storm Shadow щойно врізалися в головний центр зв'язку Чорноморського флоту Росії", - йдеться у повідомленні OSINTtechnical в мережі Х.

На Wikimapia об'єкт, який могли вразити ПС ЗСУ, позначений як "Інформаційно-обчислювальний центр Чорноморського флоту РФ (Севастополь)". На всій його території розташовано антени SATCOM.

"Севастопольці, хто у неділю буде на вул. Микола Музики - біля колишнього стадіону ЧФ - подивіться, що там із російським вузлом зв'язку", - пише Telegram-канал "Крымский ветер".

Массированная ракетная атака на Севастополь

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк