25.03.2024, 13:51

У ВМС не виключають ураження ще одного корабля РФ у Криму: подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
всмак

Під час атаки на Крим, яка відбулася 23 березня, можливо було пошкоджено ще один російський корабель - "Іван Хурс". Він може стати третім у списку.

Цю інформацію оприлюднив в ефірі речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук, передає Час Пік.

"Ця інформація потребує певного часу для повної перевірки. Ми подаємо її з обережністю. Сьогодні вранці я підтвердив, що обидва кораблі ("Ямал" та "Азов") пошкоджені. Тепер також розглядається питання про пошкодження "Івана Хурса". Ця інформація також перевіряється", - пояснив він.

За словами Плетенчука, існує підозра, що цей корабель також був пошкоджений.

"Станом на зараз можемо підтвердити, що обидва ВДК отримали пошкодження, їх характер встановлюється, один з них одразу відправився на ремонт", - додав Плетенчук.

Коментуючи важливість ураження кораблів РФ, він зауважив, що з 13 кораблів РФ на початок повномасштабного вторгнення, в строю залишається три.

Довідка

"Іван Хурс" проекту 18280 (судно зв'язку) — російський середній розвідувальний корабель ближньої, далекої морської та океанської зони. Перший серійний та один з двох кораблів проекту 18280. У завдання корабля входить забезпечення зв'язку та управління флотом, ведення радіорозвідки та радіоелектронної боротьби. Корабель названо на честь начальника Розвідувального управління Головного штабу ВМФ СРСР у 1979-1987 роках – віце-адмірала Івана Хурса.

Читайте також:

"Крим повернеться назад": Буданов анонсував нові операції на півострові

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк