30.04.2024, 18:21

"Нові злочини окупантів": з ТОТ Херсонщини вивозять неповносправних українців

Оксана Мовчан | Всі новини автора
йфячіц

Окупаційна влада тимчасово звільненої Херсонської області сприяла вивезенню до РФ чотирьох вихованців Олешківського будинку-інтернату для дітей з особливостями розвитку.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова, разом з окупаційною "владою" вивезли до Пензи чотирьох вихованців Олешківського будинку-інтернату для дітей з особливостями розвитку, розташованого на території тимчасово окупованої Херсонської області. Усі четверо вихованців — повнолітні, яких визнали недієздатними та позбавленими батьківського піклування. 

"Це нова схема заволодіння майном та можливість ним розпоряджатися від окупантів. Адже за законом, опікуном недієздатного стає організація, в якій він живе, і її голова має право розпоряджатися грошима і майном підопічних (зокрема їхніми пенсіями), а також представляти їхні права в суді", - наголосили у ЦНС.

Варто визнати, що недієздатність вихованців може вказувати на їхнє недобровільне переміщення до Пензи. 

Вивіз українських дітей із тимчасово окупованих територій України на Росію вже став систематичним і кремлівська влада відверто хизується цим. Під виглядом "відпочинку і психологічної реабілітації" промивання мізків  російською пропагандою отримали тисячі маленьких українців. 

"Міжнародне право забороняє переміщати населення з окупованих територій незалежно від віку та дієздатності. Насильницьке переміщення цивільного населення без вагомих підстав може розглядатися як воєнний злочин, а за певних умов — як злочин проти людяності", - підкреслили учасники руху.

Читайте також:

 "Дим через все місто": У мережі повідомляють про "приліт" у Кремінній - фото, відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк