15.05.2024, 14:42

"Бавовна" в окупованому Криму: після ракетної атаки почалися пожежі в районі аеродрому "Бельбек"

"Бавовна" в оккупированном Крыму: после ракетной атаки начались пожары в районе аэродрома "Бельбек"

В окупованому Криму в ніч проти 15 травня пролунали вибухи в районі аеродрому "Бельбек" під Севастополем. Окупанти заявили про масовану акетну атаку.

В окупованому Криму в ніч проти 15 травня пролунали вибухи в районі аеродрому "Бельбек". Вибухи було чути в Євпаторії та Бахчисарайському районі, повідомляє Час Пік.

"Губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв повідомив про відбиття масованої атаки. За його словами, сили ППО збили кілька ракет над акваторією та в районі аеродрому Бельбек. У Міноборони РФ заявили, що над територією Кримського півострова нібито було знищено десять оперативно-тактичних ракет ATACMS.

За ]]>даними ]]>Telegram-каналу "Крымский ветер", перші вибухи пролунали близько 01:55, "після цього протягом 15 хвилин тривали вибухи тихіше, схожі на детонацію боєприпасів. Місцеві жителі бачили заграву".

Моніторингова група "Крымского ветра" на супутникових знімках відзначила три осередки пожеж на аеродромі Бельбек в районі злітної смуги та місць стоянок літаків.

"Через годину після закінчення ракетної атаки по аеродрому Бельбек вогнищ пожежі в районі стоянок літаків побільшало, а самі пожежі - сильніші", - повідомляє моніторингова група "Крымского ветра" з посиланням на дані супутникової зйомки.

Крым Крым Крым

Згідно з даними "Крим.Реалії", на аеродромі дислокується 38-й винищувальний авіаційний полк ВПС РФ, Севастопольський авіаційно-рятувальний центр МНС Росії, базуються 12 літаків Су-27, 12 літаків Су-27СМ, три навчально-бойових Су-27УБ та 5 двомісних Су-30М2.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк