20.05.2024, 11:48

20 травня у Харкові та області - День жалоби

Харьков, траур

Російська армія продовжує масовані обстріли Харкова та Харківської області. Тільки за вчорашній день, 19 травня, внаслідок ворожих обстрілів загинуло 11 людей, понад два десятки - поранено.

Армія РФ продовжує завдавати масованих ударів по населених пунктах Харківської області. Кожен обстріл несе смерть та руйнування. Понеділок, 20 травня, на Харківщині оголошено Днем жалоби за загиблими внаслідок недільних обстрілів, повідомляє Час Пік.

Напередодні російські окупанти вдарили по різних районах Харкова та області. Ворог завдав два удари по центру Харкова. У Шевченківському районі міста є влучання у дитячу залізницю, пошкоджено прилеглі будівлі та рухомий склад. Цього року "Укрзалізниця" вирішила не запускати рух поїздів дитячою залізницею через загрозу обстрілів, тому обійшлося без жертв.

Вдень російська авіація вдарила по кладовищу у Київському районі та Центральному парку в Шевченківському районі Харкова. У парку пошкоджено будівлі кінотеатру, ресторану та автомобілі. Також пошкоджена вибуховою хвилею АЗС, яка знаходиться поряд з кладовищем. Серед постраждалих – дві жінки.

Також російські війська 19 травня двома ракетами "Іскандер" вдарили по базі відпочинку "Берег" у селі Черкаська Лозова. Перший обстріл стався близько 11:00, вже за 20 хвилин окупанти завдали другого удару. За даними прокуратури, внаслідок цього обстрілу загинуло 6 людей, серед загиблих – вагітна жінка.

Ще 28 людей отримали поранення, зокрема 8-річна дитина. Також постраждали фельдшер та водій швидкої допомоги. За даними Харківської ОВА на ранок 20 травня після обстрілів у лікарнях залишаються 22 поранених, з них 15 – з Черкаської Лозової, шестеро у реанімації у тяжкому стані.

Як повідомив журналістам видання "Думка" спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, правоохоронці продовжують пошук одного з працівників бази відпочинку "Берег", по якій 19 травня було завдано удару двома ракетами "Іскандер". Станом на ранок 20 травня його тіло виявлено не було.

Також 19 травня в результаті обстрілу з РСЗВ сіл Новоосинове та Ковшарівка загинуло п'ять мирних громадян (троє чоловіків та дві жінки), ще дев'ять - поранені (5 чоловіків та 4 жінки).

"Окупанти внаслідок обстрілів сіл Ківшарівка, Новоосинове Куп’янської громади та Малоданилівської громади забрали життя 11 людей. Серед загиблих - вагітна жінка. Вічна пам‘ять усім безневинним жертвам цієї війни. Ми не забудемо. І не пробачимо", - написав голова ОВА Олег Синєгубов у Telegram.

20 травня у Харкові та області - День жалоби.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк