23.05.2024, 18:32

Росіяни встановлюють "особливу зону" на кордоні з "ЛНР" та "ДНР": у мережі відреагували на "указ"

Віктор Білий | Всі новини автора

На кордоні Ростовської області росіяни встановлюють "особливу зону" з Луганською та Донецькою областями. На 5-кілометровій зоні буде встановлено "особливий правовий режим, аналогічний прикордонній зоні".

Про це повідомив губернатор Ростовської області Василь Голубєв, повідомляє Час Пік.

"Підписав указ про встановлення 5-кілометрової особливої зони на адміністративному кордоні з Донецькою та Луганською Республіками. На цій території встановлено особливий правовий режим, аналогічний прикордонній зоні. Особлива зона на кордонах Ростовської області з ДНР та ЛНР не спричинить змін у роботі пунктів пропусків. Власники земельних ділянок та приміщень, що знаходяться у стометровій смузі місцевості, розташованої в межах особливої зони, можуть перебувати на цих ділянках без жодних обмежень", - повідомив губернатор.

Зазначається, що таким чином росіяни планують "захистити" регіон від проникнення терористів, а пересування по "особливій зоні" можливе лише за наявності документів.

"Також у ній буде заборонено пересуватися без попереднього повідомлення за 12 годин. Таке рішення було ухвалено після засідання оперштабу. Це захистить регіон від проникнення терористів, екстремістів та незаконного переміщення зброї", - написав Голубєв.

Як пишуть окупанти, "громадяни, які планують перебувати в стометровій смузі місцевості й не належать до цих категорій, повинні повідомити про свої наміри регіональне Прикордонне управління ФСБ Росії".

Жителі окупованих міст відреагували на цей "указ":

Читайте також: Кампанія по видачі російських паспортів на ТОТ провалюється, - ЦНС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк