24.05.2024, 22:51

Нові репресії на окупованій Луганщині: Вояки "ЛНР" звинувачують мешканку Антрацита у шпигунстві для ЗСУ

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ціввааппр

На тимчасово окупованих територіях Луганської області бойовики самопроголошеної "ЛНР" порушили кримінальну справу проти мешканки міста Антрацит за звинуваченням у шпигунстві на користь Збройних Сил України.

Згідно з повідомленням окупаційних ресурсів, жінку звинувачують у тому, що вона нібито добровільно збирала інформацію про переміщення і місця дислокації російських військовослужбовців у регіоні з вересня 2022 року по березень 2023 року, передає Час Пік.

За версією бойовиків, ці дані передавались українським спецслужбам через інтернет-месенджери. У повідомленні стверджується, що завдяки цій інформації ЗСУ могли планувати та здійснювати атаки на російських окупантів, які беруть участь у так званій "СВО" — повномасштабному вторгненні в Україну.

Цей випадок є черговим прикладом систематичних репресій, які здійснюють окупаційні сили на тимчасово захоплених територіях України. Звинувачення у шпигунстві та колабораціонізмі використовуються для залякування місцевого населення та придушення будь-яких проявів опору окупаційній владі.

Порушення кримінальної справи проти мешканки Антрацита викликає серйозне занепокоєння щодо дотримання прав людини на окупованих територіях. 

На цей час немає детальної інформації про подальшу долю звинуваченої жінки та "процесуальні дії", які були здійснені щодо неї.

Нагадаємо, на території тимчасово окупованої Луганської області знову вступить в силу "сухий закон" та діятиме протягом тижня.

Читайте також:

У мережі показали, як зараз виглядає селище Тошківка на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк