02.06.2024, 07:38

Окупанти нарощують темпи атак на Сіверському та Курахівському напрямках – Генштаб

Марина Гончар | Всі новини автора
ЗСУ

На Покровському напрямку ситуація залишається напруженою, оскільки російські окупанти не зменшують тиску. Водночас, агресор активізував атаки на Сіверському та Курахівському напрямках.

Про це повідомили у пресслужбі Генштабу ЗСУ, передає Час Пік.

Але українські воїни демонструють високу мобільність і професіоналізм, ефективно реагуючи на дії ворога та вживаючи всіх необхідних заходів для виснаження наступального потенціалу російських військ.

Харківщина знову піддалася ударам з боку російських військових. Агресор завдав удару по Вовчанських Хуторах, використовуючи керовану авіаційну бомбу з Таганрогу, а ще одну - по Зибиному. Після обіду з Бєлгорода було завдано ракетного удару по Харкову.

Не зупиняються і артилерійські обстріли прикордонних населених пунктів Сумської та Чернігівської областей. Фотовиж, Кремський Бугор та Велика Берізка також постраждали від ворожого вогню.

На Куп'янському напрямку тривають бойові зіткнення біля Дружелюбівки. Сили оборони успішно відбивають атаки противника.

На Сіверському напрямку зросла кількість бойових зіткнень до дев'яти. Українські захисники відбили одну атаку, ще вісім тривають. Противник завдав бомбового удару по Переїзному.

Російські війська спробували просунутися в напрямку Часового Яру на Краматорському напрямку, але підрозділи Сил оборони успішно зупинили ці спроби. Від ворожих авіаударів постраждали Дружба та Костянтинівка.

На Покровському напрямку українські воїни відбили вісім штурмових дій окупантів, ще 11 атак тривають. Противник використовує авіацію для підтримки своїх дій.

На Курахівському напрямку продовжуються активні бої. Наші захисники успішно відбили 11 з 17 атак противника. Ще шість боїв тривають поблизу Красногорівки та Костянтинівки. По Водяному завдано авіаційного удару.

Українські військові продовжують захищати країну, демонструючи відвагу та професіоналізм у боротьбі з російськими загарбниками.

Читайте також: ДніпроГЕС у критичному стані, про виробництво електрики не йдеться: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк