07.06.2024, 12:41

Bild: Контратака ЗСУ пройшла успішно, село біля Часового Яру вдалося деокупувати

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ррплолд

Українські воїни успішно контратакували та відбили у російських окупантів населений пункт Калинівка на північ від Часового Яру.

Про це повідомляє німецьке видання ]]>BILD]]>, передає Час Пік.

В аналізі зазначається, що під час наступу на Часів Яр на захід від Бахмута російська армія використовує тактику подвійного удару. ЗС РФ безпосередньо атакують мікрорайон "Канал" на сході міста, а також обходять його з флангів.

"Ще наприкінці квітня ЗС РФ просунулися на півдні і дісталися каналу Сіверський Донець — Донбас. На півночі вони нещодавно захопили селище Калинівка і також вийшли до каналу. Мікрорайон "Канал" повністю зруйнований, але залишається в руках українських захисників. Днями ЗСУ успішно контратакували та відбили Калинівку", — йдеться в повідомленні.

Експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке зазначив, що також ЗСУ відтіснили російських окупантів від каналу біля Часового Яру.

Відвоювання Калинівки є важливим тактичним успіхом української армії, оскільки це дозволяє зміцнити оборону Часова Яру та запобігти подальшому просуванню російських військ у цьому напрямку. Контроль над каналом Сіверський Донець – Донбас також має стратегічне значення, адже це ускладнює логістику та постачання для російських підрозділів.

Читайте також:

Окупанти показали на фото наслідки вчорашнього "прильоту" у Кремінній на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк