11.06.2024, 13:25

Окупанти погрожують не вивозити сміття тим, хто не має російського паспорта на тимчасово окупованих територіях

Марина Гончар | Всі новини автора
цнс

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини російські окупанти вдаються до чергового шантажу, аби примусити місцеве населення отримати паспорти РФ. Цього разу вони використовують проблему вивозу сміття як засіб тиску на населення.

Про це повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Росіяни створили нову організацію – "екологічний оператор", яка відповідатиме за вивіз сміття з окупованих територій. Власники приватних будинків та підприємств змушені переукладати договори на вивіз сміття з цією організацією.

Без укладення нового договору вивіз сміття здійснюватись не буде.

Проте для укладення нового договору необхідно мати паспорт РФ та документи на право власності на житло. У випадку з юридичними особами потрібно надати російську реєстрацію підприємства. Це створює додаткові труднощі для місцевого населення, яке не бажає інтегруватися в російське правове поле.

Таким чином, вивіз сміття став ще одним інструментом тиску на приватні домогосподарства та підприємства. Російська окупаційна "влада" намагається примусити власників нерухомості отримати російські паспорти. Відмова від отримання російських "папірців" може призвести до накопичення сміття та погіршення санітарної ситуації, що створює додатковий тиск на місцевих жителів.

Читайте також: ДТП у Рубіжному на Луганщині: в аварії загинув водій мотоцикла

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк