11.06.2024, 17:10

"Окупанти намагаються приховати власні злочини за допомогою фейків", - ЛОВА 

Марина Гончар | Всі новини автора
паопрлорл

Підстанцію ПС 500 кВ "Кремінська" росіяни зруйнували ще навесні 2022 року під час окупації Луганщини.

Про це повідомляє очільник Луганської ]]>ОВА]]>, передає Час Пік.

"Власноруч знеструмили десятки тисяч абонентів, які завдяки цьому новому об’єкту критичної інфраструктури отримували електроенергію з Харківщини", - йдеться у повідомленні.

За словами очільника Луганщини, залишки підстанції з понівеченим обладнанням українці побачили у листопаді 2022 року, коли туди змогли потрапити представники Державної екологічної інспекції Луганщини.

"Тоді вони обчислили шкоду довкіллю, яку завдали росіяни, у розмірі 1,5 млрд гривень. Звісно що, електропідстанція не функціонувала. Як і надалі", - підкреслив він.

Втім, днями росіяни заявили про обстріл цієї території нібито з боку ЗСУ, через що 15,5 тисяч абонентів окупованої Луганщини залишилися без світла. 

"При цьому, вони продемонстрували світлину підстанції буцімто у функціонуючому вигляді. З іншим обладнанням і листяним лісом навколо. Хоча загальновідомо, що ПС 500 кВ "Кремінська" розташовувалася посеред густого хвойного лісу, який зараз майже знищений. А живлення до окупації отримувало з Харківщини, як було зазначено раніше, що наразі неможливо", - повідомив Лисогор.

Незрозумілий і неякісний фейк, розрахований виключно на жертв пропаганди на окупованій території, в яких немає змоги навіть перевірити цю інформацію.

"Почують про "обстріл з боку ЗСУ" на том і зупиняться. Цим і прикриють відсутність нового будівництва, відновлювальних робіт, а також постійні знеструмлення. Бо самі неспроможні", - зауважили у ЛОВА.

Читайте також:

У мережі оприлюднили нові адреси, за якими "націоналізують" житло у Лисичанську

Витяжки для манікюру: чому вони необхідні та яку обирати від українського виробника ÜLKA

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк