17.06.2024, 14:07

Окупантів взяли в "вогненний котел" на Харківському напрямку: росіяни масово здаються в полон

Волчанск

Українські війська заблокували до 400 російських солдатів на Агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області, що призвело до масової здачі в полон.

За даними, опублікованими Forbes та телеграм-каналу Збройних сил України, 30 російських військовослужбовців вже здалися після неодноразових спроб врятуватися, передає Час Пік.

Ймовірно, російські війська планували захопити хімічний завод, звідки мали намір форсувати річку та прорватися у південний Вовчанськ. Проте українські бійці змогли обійти окупантів, відрізавши їх від решти армії та залишивши без шансів на евакуацію чи підкріплення. За інформацією, що надходить з місця подій, серед російських солдатів багато вбитих і поранених.

За кілька тижнів запеклих боїв, українські бригади успішно зупинили російський наступ на північ від річки Вовча. Російські сили, еквівалентні щонайменше двом батальйонам, штурмували ПАТ "Вовчанський хімічний завод" на правому березі річки. Однак план росіян захопити завод і використати його як плацдарм для подальшого настання провалився.

Українські війська, ймовірно, з 9-го стрілецького батальйону, Російського добровольчого корпусу або 36-ї бригади морської піхоти, атакували на захід від хімічного заводу і просунулися на кілька кварталів на північ, відрізавши росіян від їхніх товаришів на заході.

Оточені російські війська, залишившись без підтримки та можливості евакуації, почали масово здаватися в полон. Forbes зазначає, що такі великі здачі в полон відбуваються рідко, зазвичай під час облоги великих міст чи хаотичних відступів.

Російські командири намагалися прорватися до оточених військ, проте дві спроби прориву було відбито українськими силами. Ця невдача призвела до масової здачі в полон, що має викликати серйозні побоювання у російського командування.

Forbes наголошує, що ситуація у Вовчанську, де жодна зі сторін повністю не контролює місто, є тривожним сигналом для російських військових. Спроба захопити плацдарм для подальших наступів через вузьку річку посеред міста призвела до значних втрат.

Читайте також:

Вибух у Харкові: російські окупанти вдарили КАБами по дитячому табору

Порівняння синтаксису популярних мов програмування

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк