28.06.2024, 19:28

Чергові "прильоти" в Кремінній: окупаційна пропаганда та реальність

Марина Гончар | Всі новини автора
кремінна

Сьогодні у тимчасово окупованій Кремінній сталися чергові "прильоти", що викликали обурення серед російських пропагандистів. Вони знову намагаються використати цей інцидент для поширення дезінформації та пропаганди, забуваючи згадати, що реальна ситуація на місці значно відрізняється від їхніх заяв.

За повідомленнями російських джерел, місто Кремінна було піддано обстрілу з використанням касетних боєприпасів, внаслідок чого постраждала 90-річна жінка, передає Час Пік.

Один із пропагандистів, намагаючись викликати співчуття, заявив:

"Сьогодні я звертаюся до вас знову із гірким серцем. Вчора наш округ був підвергнут черговим нелюдським обстрілом із застосуванням касетних боєприпасів по житлових районах нашого міста, яке лише доводить, що ми протистоїмо фашизму. Результатом цього жорстокого акту стало поранення громадянки 1933 року народження. Її стан вкрай тяжкий, і зараз лікарі виборюють її життя", - йдеться у повідомленні.

Ця заява містить кілька важливих моментів, які варто розглянути окремо. По-перше, російська пропаганда часто використовує термін "фашизм" для опису українських збройних сил, що є абсолютно безпідставним і образливим. По-друге, у повідомленнях систематично замовчуються факти про те, хто саме перебуває на окупованих територіях.

Реальність полягає в тому, що окупантам неодноразово було доведено, що вони використовують цивільних як живий щит, розміщуючи свої військові об'єкти серед житлових будинків та громадських установ. Це не тільки порушує міжнародне право, але й ставить під загрозу життя невинних людей. Таким чином, відповідальність за постраждалих цивільних несе саме окупаційна "влада", яка своєю бездіяльністю та цинічними діями ставить під загрозу місцеве населення.

Варто також зазначити, що українські військові діють у суворій відповідності до норм міжнародного гуманітарного права, намагаючись мінімізувати шкоду для цивільного населення. Будь-які звинувачення у використанні касетних боєприпасів слід розглядати в контексті російської пропаганди, яка намагається виправдати свої злочини та відвернути увагу від реальних проблем на окупованих територіях.

Ситуація у Кремінній є яскравим прикладом того, як окупанти маніпулюють інформацією, намагаючись виправдати свої дії та дискредитувати українську сторону. Однак, реальні факти свідчать про те, що саме російські війська ставлять під загрозу життя мирних мешканців, використовуючи їх як прикриття для своїх "військових операцій".

У публікації використано інформацію з ТГ-каналу "]]>Трикутник]]>".

Читайте також: У мережі показали нове фото з тимчасово окупованого Рубіжного: наслідки "руського миру"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк