29.06.2024, 17:52

Окупанти на Луганщині передаватимуть житло силовикам та мігрантам, - ЦНС

Оксана Мовчан | Всі новини автора
паородлло

Цього тижня так званий "народний совєт ЛНР" – псевдоорган регіонального управління, створений Кремлем, – розглядав внесення змін до місцевого "закону".

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

За новими правилами, окупаційні адміністрації здійснюватимуть виявлення, використання та визнання права муніципальної власності на житлові приміщення, що мають ознаки "безхазяйного майна".

Згідно з проєктом "закону", такі житлові приміщення передаватимуться в першу чергу службовцям відомств "силового блоку", працівникам соціальної сфери, а також громадянам, які втратили житло та потребують житлових приміщень. Ця ініціатива окупантів спрямована на забезпечення житлом службовців, які працюють на окупаційну адміністрацію, а також мігрантів, завезених з РФ для підтримки діяльності окупаційних органів.

Окупаційні сили практикують примусове виселення цивільного населення з населених пунктів, що знаходяться поблизу лінії фронту. Це дозволяє використовувати звільнені будівлі для розміщення військових. Крім того, російські адміністрації виділяють житло для цивільних службовців, завезених з РФ, та продають квартири й будинки за низькими цінами росіянам, які мають намір переселитися на тимчасово окуповані території (ТОТ) України. Кремль активно стимулює таке переселення, прагнучи повністю русифікувати захоплені території.

Російські окупаційні сили не звертають уваги на технічні особливості приміщень та можливі відхилення від встановлених норм. Це свідчить про нехтування безпекою проживання та можливе перевищення вимог по площі для однієї особи. Такі послаблення створюють можливості для заселення найбільш невибагливих мешканців Росії та мігрантів з Центральної Азії.

Окупанти не визнають документи на право власності, оформлені відповідно до українського законодавства, та вимагають їх переоформлення за російськими законами. Власники нерухомості повинні спершу отримати російський паспорт, а потім підтвердити право власності на майно. Ці вимоги змушують українських громадян ризикувати своїм життям, повертаючись на ТОТ для збереження свого майна.

Однак, такі дії окупантів не мають правових наслідків. Громадянам України, які проживали на ТОТ, наполегливо рекомендується зберігати оригінали документів або їх завірені копії, а також відскановані чи сфотографовані цифрові копії у хмарних сховищах (Google Drive, Proton Drive тощо). Це допоможе підтвердити ваше право власності на нерухоме та рухоме майно, земельні ділянки та інші активи.

Читайте також:

У мережі розповіли про поточну ситуацію в Лисичанську

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк