09.07.2024, 16:16

"Місто зруйнованих підприємств": як окупація знищила Лутугине

Оксана Мовчан | Всі новини автора
роорлор

У тимчасово окупованому з 2014 року місті Лутугине Луганської області ситуація з промисловими підприємствами залишається катастрофічною. Одним з найяскравіших прикладів є завод прокатних валків, який до окупації працював на повну потужність.

Про це повідомляють у мережі, передає Час Пік.

До приходу російських військ підприємство успішно функціонувало, забезпечуючи робочі місця для місцевих мешканців та сприяючи економічному розвитку регіону. Проте після захоплення міста, завод зазнав критичних змін. За десять років жодного разу не вдалося відновити виробництво. Відсутність прямих бойових дій з 2014 року та наявність усіх умов для відновлення не допомогли заводу повернутися до нормального функціонування.

Зараз підприємство перебуває в стані занепаду та поступового знищення. Замість того, щоб відновлювати виробництво та повертати робочі місця, завод розбирають на металобрухт.

Єдиним свідченням присутності окупантів стала одна з труб заводу, яку пофарбували в кольори російського прапора. Це символічний жест, що має на меті задовольнити тих, хто підтримує ідею "руського миру".

​​​​​​​

Знищення заводу прокатних валків у Лутугине є лише одним з багатьох прикладів того, як окупація негативно впливає на економіку та життя людей у регіоні. Це нагадування про важливість підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, адже тільки в умовах миру та незалежності можливий стабільний розвиток та процвітання.

У публікації використано інформацію з ]]>ТГ]]>- каналу Дениса Казанського.

Читайте також:

Фото наслідків обстрілу Кремінної з’явилися у мережі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк