10.07.2024, 19:14

У лікарні Києва помер хлопчик, який був у реанімації "Охматдиту" під час російської атаки

Марина Гончар | Всі новини автора
охматдит

У лікарні Києва помер хлопчик, який на момент російського ракетного удару перебував у критичному стані у відділенні реанімації дитячої лікарні "Охматдит".

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко на своїй офіційній сторінці у фейсбуці, передає Час Пік.

"На жаль, маємо першу дитячу жертву серед пацієнтів, які перебували в НДСЛ "Охматдит" під час терористичної атаки 8 липня. Помер маленький хлопчик, який на момент ракетного удару перебував у критичному стані у відділенні реанімації "Охматдиту". Після атаки він був транспортований до однієї з лікарень Києва", – написав міністр.

Російський ракетний удар, який стався 8 липня, завдав значної шкоди інфраструктурі дитячої лікарні "Охматдит". Як стало відомо, ракета влучила у будівлю, де на той момент перебувало багато дітей, медичного персоналу та пацієнтів у критичному стані. За даними Міністерства охорони здоров'я України, на місці загинули дві особи, ще 32 дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Ця трагедія викликала глибоке співчуття та обурення серед громадян України та міжнародної спільноти. Соціальні мережі наповнені співчуттями та підтримкою сім'ям загиблих і постраждалих. Багато людей висловлюють своє обурення діями Росії, яка продовжує здійснювати атаки на цивільні об'єкти.

Після атаки уряд України швидко відреагував, забезпечивши термінову евакуацію та медичну допомогу постраждалим. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підкреслив, що всі постраждалі отримують необхідну медичну допомогу та підтримку. Лікарі та медичний персонал працюють цілодобово, щоб врятувати життя тих, хто постраждав під час атаки.

9 липня завершено аварійно-рятувальні роботи на території дитячої лікарні "Охматдит". Всі постраждалі були евакуйовані до інших медичних закладів Києва для продовження лікування та реабілітації.

Читайте також: "Сильна спека в Україні триває і триватиме": прогноз погоди на 11 липня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк