12.07.2024, 18:10

Окупанти змушують студентів окупованої Луганщини працювати на російську промисловість, - ЦНС

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ьорлро

На тимчасово "звільнених" територіях Луганщини російські окупанти примушують українських студентів працювати на підприємствах в Російській Федерації.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Ворог формує робітничі загони з молоді, яка навчається у фейкових вищих навчальних закладах, створених на захоплених територіях.

З тимчасово окупованих регіонів Луганщини вже було відправлено на роботу до РФ 50 студентів. Більшість з них направлено на заводи КАМАЗ, де вони змушені працювати над збиранням техніки для збройних сил Росії.

Деякі студенти також будуть працювати вожатими, виконуючи роботу, яка не відповідає їхнім професійним навичкам та знанням.

На заводах КАМАЗ виготовляється техніка, яка використовується для військових цілей, тому українську молодь фактично змушують обслуговувати російський військово-промисловий комплекс.

Це відбувається під прикриттям участі у так званих "студентських загонах", які в Росії є добровільно-примусовими.

Варто зазначити, що такі дії є грубим порушенням міжнародного права і прав людини, адже українську молодь насильно використовують для роботи на військову промисловість країни-агресора. Ці примусові заходи також підривають майбутнє української молоді, змушуючи їх працювати на окупанта замість отримання освіти та професійного розвитку у своїй країні.

Читайте також:

У Луганську намітився транспортний колапс

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк