16.07.2024, 17:55

"Медичні огляди, як привід для депортації": на схід України прибула нова партія лікарів з Якутії

Марина Гончар | Всі новини автора
доооп

На тимчасово окуповані території сходу України прибула нова партія лікарів з Якутії. Ця "подія" є частиною постійного процесу ротації медичних працівників, які приїжджають для проведення медоглядів місцевого населення та роботи в місцевих шпиталях.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Зростаючий дефіцит робочої сили та відмова місцевих жителів співпрацювати з окупаційною владою змушують російську сторону постійно надсилати нові групи медиків.

Цього разу група лікарів прибула з Якутії, розташованої на північному сході Росії. Основним завданням цих медичних працівників є проведення медоглядів та надання медичної допомоги в мережі шпиталів на тимчасово окупованих територіях (ТОТ).

Однак, крім виконання своїх прямих обов'язків, ці лікарі також беруть участь у процесах, які використовуються для депортації місцевого населення.

Російські лікарі організовують медичні огляди, після яких багатьох місцевих мешканців відправляють на так звані "профілактичні лікування" до різних регіонів Російської Федерації. У багатьох випадках ці "профілактичні лікування" є приводом для фільтрації та депортації, і деяких мешканців ніколи не повертають назад.

Місцеве населення, що відправляється на такі лікування, піддається суворим перевіркам, а багато з них залишаються в Росії назавжди. Такі заходи викликають значне занепокоєння серед місцевих жителів.

Таким чином, нова партія лікарів з Якутії, яка прибула на схід України, є частиною більш широкої стратегії російської влади, спрямованої на контроль над місцевим населенням та його переміщення. 

Читайте також:

В окупованому Старобільську виявили "зрадницьку" воду - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк