18.07.2024, 11:00

"Є, чим пишатися": Гауляйтер Сєвєродонецька заманює людей у ​​місто, вихваляючись "досягненнями"

оккупированный Северодонецк

Гауляйтер окупованого Сєвєродонецька заявив, що жителям міста "пора повертатися додому", оскільки місто "продовжує активно відновлюватися та розвиватися".

Так званий "глава адміністрації" Сєвєродонецька Микола Моргунов став головним героєм нового "красивого" пропагандистського сюжету про "відродження" окупованого міста, повідомляє Час Пік.

Гауляйтер окупованого Сєвєродонецька заявив, що людям "пора повертатися додому", оскільки місто активно "розвивається". За його словами, відновлюються житлові будинки, відкриваються нові торгові об'єкти, з'являються нові робочі місця.

Моргунов заявив, що у новому навчальному році відкриються ще три школи: №9, №10 та №17, а також ще два відремонтовані дитячі садки. За його словами, у навчальних закладах є все обладнання та матеріали для проведення освітнього процесу, а також "створено всі умови для комфортного навчання дітей".

Тільки от не розповідають російським телеглядачам про те, що раніше у Сєвєродонецьку працювало десятки шкіл та дитячих садків, що всі вони були обладнані та оснащені сучасною технікою, що росіяни зруйнували майже всі навчальні заклади у місті й тепер "показово відновлюють" тільки ті, які не сильно постраждали від обстрілів...

Усі "красиві картинки" російські пропагандисти знімають у певних локаціях, спеціально "відновлених" для таких цілей. Зруйновані та випалені житлові квартали міста, що "відроджується", воліють не показувати...

оккупированный Северодонецк оккупированный Северодонецк

За словами Моргунова, до міста "активно повертаються все більше вчителів", які "з нетерпінням чекають на початок навчального року й готові приступити до своєї улюбленої роботи". При цьому він заявив, що у Сєвєродонецьку завжди "з величезною привітністю готові прийняти педагогів" з РФ. Навіщо, якщо, за його словами, кадрового голоду в місті немає? Чи не тому, що у "звільненому" регіоні гостра нестача педагогів та лікарів?

Говорив гауляйтер окупованого Сєвєродонецька багато, довго та "красиво". Заявив, що "системі освіти є чим пишатися, а далі буде ще більше приводів для радості, щастя та гордості".

Що думають про це переселенці, які залишили місто перед окупацією – добре відомо. З повідомлень у мережі також можна зробити висновок, як ставляться до свого "мера" жителі окупованого Сєвєродонецька...

оккупированный Северодонецк

Читайте також: Дали задню? Чи заборонять дітям-ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного вчитися дистанційно

Читайте ще: "Знають не всі": Чому ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного потрібно оформити статус "дитина війни"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк