18.07.2024, 14:27

Дрони СБУ завдали потужного удару по російській військовій базі на озері Донузлав у Криму - відео

Оксана Мовчан | Всі новини автора
віапро

Минулої ночі російські військово-морські сили, які окупували Крим, проводили навчання з метою захисту акваторії озера Донузлав. Однак, ці навчання закінчилися провалом завдяки ефективній операції СБУ з використанням дронів.

За словами джерела, комбінована атака морських та повітряних дронів СБУ вивела з ладу кілька критично важливих об'єктів на базі берегової охорони РФ, передає Час Пік.

Росіяни виявилися неспроможними захистити не лише акваторію озера, а й свою власну базу.

В результаті точних ударів дронів було пошкоджено та виведено з ладу:

  • штаб з пунктом управління: основний центр керування базою зазнав значних пошкоджень, що паралізувало координацію оборони;
  • склад боєприпасів і техніки: удар по цьому об'єкту призвів до великих втрат у запасах зброї та військової техніки, що значно послабило бойову спроможність російських сил на цьому напрямку;
  • електропідстанція: знищення електропідстанції спричинило знеструмлення бази, ускладнивши роботу електронних систем та комунікацій;
  • технічні споруди: ураження технічних споруд обмежило можливості ремонту та обслуговування військової техніки;
  • вогневі позиції ворога: вогневі позиції були зруйновані, що значно зменшило обороноздатність бази та можливість відповіді на подальші атаки.

"Це – ще одне нагадування ворогу, що український Крим перетворюється для росіян на пастку, в якій їх будуть систематично знищувати. Бо, як казав Голова СБУ Василь Малюк, "смерть – це єдина перспектива, яку ми можемо запропонувати окупантам", – повідомило поінформоване джерело в Службі безпеки.

Ця операція є яскравим прикладом ефективного використання сучасних технологій та тактики для підриву бойової спроможності противника.

Атака дронів СБУ на базу в озері Донузлав демонструє важливість новітніх розробок та стратегій у сучасних військових конфліктах.

Читайте також:

Окупанти відзвітували про обстановку у Кремінній: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк