20.07.2024, 10:15

Кремль підвищує виплати медичному персоналу, який відправляється на тимчасово окуповані території: чому?

Марина Гончар | Всі новини автора
цнс

У відповідь на зростання витрат на утримання своєї армії та допоміжного персоналу, Кремль змушений вжити нових заходів для забезпечення медичного супроводу окупантів на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомили у пресслужбі Центру національного спротиву, передає Час Пік.

Основною причиною цих змін є дефіцит охочих медиків, які готові вирушати на ці небезпечні зони, а також відсутність бажання співпрацювати з ворогом з боку місцевих жителів, більшість з яких вже покинули окуповані території.

З метою залучення медичного персоналу, Кремль прийняв рішення підвищити оплату праці лікарів, фельдшерів та іншого медичного персоналу, який відправляється на ці території, вдвічі.

Це рішення є частиною ширшої стратегії, яка передбачає не лише підвищення заробітної плати, але й значне збільшення одноразових виплат за переїзд на постійній основі. Якщо раніше етнічним росіянам, які погоджувалися на заселення територій України, виплачували мільйон рублів, то тепер ця сума збільшилась до двох мільйонів рублів.

Однак ця ситуація має серйозні наслідки для місцевого населення та етнічного складу регіону. Внаслідок агресивної міграційної політики та високих фінансових стимулів, в окупованих територіях з’являється велика кількість "гастролерів" – осіб, які тимчасово перебувають там внаслідок матеріальних вигод, а не з будь-яких зв'язків із регіоном або особистих переконань. Це призводить до заміщення місцевого населення і зміни соціальної та культурної структури.

Центр національного спротиву зазначає, що кожен медичний працівник, який приєднується до збройних сил Кремля, є ворогом і законною ціллю для сил Руху Опору. Тому рекомендується уникати поїздок до України, оскільки це пов’язано з серйозними ризиками.

Читайте також: ]]>101 бойове зіткнення: Оперативна інформація про російське вторгнення за минулу добу]]>

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк