23.07.2024, 20:01

Окупанти на блокпосту у Рубіжному влаштували ретельні перевірки: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ваапропо

Сьогодні стало відомо, що на виїзді з тимчасово окупованого Рубіжного Луганської області окупанти влаштовують ретельні перевірки та роздають повістки.

Про це повідомляють місцеві жителі, які на власному досвіді зіткнулися з цією ситуацією, передає Час Пік.

За словами свідків, на блокпосту, розташованому перед в'їздом у Смолянинове, вони затрималися на близько 40 хвилин через величезну чергу. Жінка у військовій формі, яка, ймовірно, представляла військкомат, здійснювала перевірку паспортів у чоловіків. Одному з місцевих жителів вдалося уникнути затримання завдяки відмітці у паспорті, яка підтверджувала його невійськовозобов'язаність.

Проте, багатьом молодим чоловікам не пощастило. Їх затримували на блокпосту, де заповнювали певні документи, ймовірно, повістки, що вимагали стати на облік у військкомат. Перевірки проводилися як у тих, хто виїжджав з Рубіжного, так і у тих, хто в'їжджав.

"Сьогодні їхали з Рубіжного і на блокпосту ні, доїжджаючи до Смолянинового, стояли хвилин 40, черга була величезна. Дівчина у військовій формі, напевно з військкомату, перевіряла паспорти у чоловіків. У чоловіка подивилася, що на 13 сторінці у паспорті стоїть печатка, що він невійськовозобов'язаний і відпустила нас. А багатьох молодих хлопців затримували на блокпосту, писали якісь папірці, напевно, повістки, що б ставали на облік у військкомат. Перевіряли і тих, хто в'їжджає, і тих, хто виїжджає", - йдеться у повідомленні.

Ця ситуація створює додаткові труднощі для місцевих жителів, які намагаються пересуватися між містами, і викликає занепокоєння серед населення, адже перевірки проводяться вибірково та без попереджень. Військові окупаційні адміністрації таким чином посилюють контроль над населенням, що додає ще більше напруженості в регіоні.

У публікації використано інформацію з ТГ- каналу]]> "Трикутник".]]>

Читайте також:

"Неспокійна ситуація у Кремінній": у мережі повідомляють про десятки "прильотів"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк