23.07.2024, 21:24

"Звільнена" Донеччина потопає у відходах: понад 4 мільйони тонн сміття під контролем окупантів

Оксана Мовчан | Всі новини автора
варапр

На тимчасово окупованих територіях Донеччини спостерігається катастрофічна екологічна ситуація: регіон завалений відходами, обсяг яких вже перевищує 4 мільйони тонн.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Ці шкідливі відходи просто неба не утилізуються та не знешкоджуються, а їхня кількість з кожним місяцем невпинно зростає.

Щобільше, окупаційна адміністрація використовує Донеччину як величезний полігон для відходів, які надходять з Ростовської області Росії. Приблизно половина токсичних відходів, які потрапили на цю територію, походять з російського боку кордону.

Попри катастрофічну ситуацію, російська окупаційна влада продовжує запевняти місцевих мешканців, що незабаром в регіоні буде зведено сміттєзвалище для переробки відходів. Проте реальність зовсім інша: обіцянки залишаються тільки на словах, а полігони для сміття лише розширюються.

Наприклад, під виглядом будівництва переробного заводу окупанти організовують новий сміттєвий полігон під назвою "Луганськ" поблизу села Родакове на межі Лутугинського і Слов'яносербського районів.

Тим часом місцеві жителі змушені жити серед накопичених відходів, які створюють небезпеку для їхнього здоров’я і довкілля. Відсутність адекватного управління відходами та контроль за їх утилізацією лише погіршує ситуацію, ставлячи під загрозу екологічну стабільність у регіоні.

Читайте також:

"Але вибачте, чому в чужих квартирах?": Мешканці Луганщини обурені тим, що окупанти вламуються у порожнє житло

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк