27.07.2024, 20:55

Евакуація з прифронтової Макіївки: останні мешканці залишили село

Оксана Мовчан | Всі новини автора
папрорпо

Останні два жителі села Макіївка на Луганщині були евакуйовані, завершивши таким чином повну евакуацію населеного пункту.

Артем Лисогор, начальник ]]>ОВА]]>, повідомив, що у селі більше не залишилося жодного мешканця, передає Час Пік.

"Донедавна в Макіївці залишалися троє місцевих жителів. Минулої неділі одному чоловікові допомогли виїхати. Сьогодні нам вдалося евакуювати останніх двох осіб – 70-річну жінку та 67-річного чоловіка. Вони вже перебувають у Харківській області зі своїми родичами", - зазначив Лисогор.

Евакуація відбувалася за підтримки Красноріченської військової адміністрації, яка забезпечила евакуйованих усім необхідним для безпечного переїзду та подальшого проживання.

Артем Лисогор наголосив, що ці люди перебували в селі до останнього моменту, попри те, що Макіївка була зруйнована на 99% внаслідок бойових дій.

"Цим людям вдалося врятувати життя, але вони залишалися в Макіївці до останнього моменту, незважаючи на постійні обстріли і руйнування. На сьогоднішній день там вже не залишилося жодного жителя. Бої точаться зовсім поряд. Тому ми щодня наполягаємо на евакуації з інших сіл, поки це відносно безпечно", — додав начальник обласної військової адміністрації.

Ситуація в Макіївці є відображенням трагічної реальності, з якою стикаються багато населених пунктів у зоні бойових дій. Евакуація є надзвичайно важливою для збереження життів людей, які перебувають під постійною загрозою через активні бойові дії та руйнування їхніх домівок.

Читайте також:

Оприлюднено нові фото з тимчасово окупованого Сєвєродонецька: місто залишається безлюдним, попри заяви окупантів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк