31.07.2024, 09:45

Блекаут у Криму: понад 53 тисячі людей залишилися без світла через аварію на високовольтній підстанції

Иллюстративное фото / Открытый источник

У тимчасово окупованому Криму 30 липня сталася велика аварія на високовольтній підстанції, внаслідок чого десятки тисяч мешканців Керчі та прилеглих населених пунктів залишилися без світла.

У вівторок, 30 липня, Керч та прилеглі населені пункти були знеструмленими після серії пожеж одразу на чотирьох підстанціях. Понад 50 тисяч мешканців залишилися без світла. Також у місті не було водопостачання, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Як ]]>повідомляє ]]>Telegram-канкл "Mash", Керч та передмістя знеструмлені після пожеж одразу на чотирьох енергопідстанціях.

"Вогонь охопив енергооб'єкти в районі 450 кварталу, гори Мітрідат та сіл Осовини та Бондаренкове. Також у місті на східній частині Криму немає води. Одна з можливих причин пожеж – диверсія", - йдеться у повідомленні.

Пізніше інформацію про знеструмлення підтвердили у т.зв. "Міністерстві енергетики" Криму.

"Понад 360 підстанцій Керчі та прилеглих сіл знеструмлені через аварію на високовольтній підстанції, без світла залишаються понад 53 тис. осіб", - повідомили у відомстві.

Перший заступник міністра палива та енергетики Криму Володимир Воронкін ]]>заявив]]>, що спрацювання відключаючого пристрою, що призвело до відключення електропостачання, відбулося "у зв'язку з порушенням технологічного процесу". Проте, зважаючи на коментарі, люди впевнені, що від них приховують якусь інформацію.

Ввечері з'явилося повідомлення, що електропостачання відновлено у повному обсязі.

Telegram-канали опублікували відео пожежі на одній з підстанцій міста Керч.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк