31.07.2024, 12:46

До Сєвєродонецька та Рубіжного наблизилися лісові пожежі: Власенко про ситуацію в регіоні

Віктор Білий | Всі новини автора

Лісові пожежі знову наблизилися до окупованих міст Сєвєродонецьк та Рубіжне на Луганщині, створюючи серйозні санітарно-епідеміологічні проблеми для місцевих жителів.

В умовах аномальної спеки ситуація загострюється, про що повідомив начальник Сєвєродонецької районної військово-цивільної адміністрації (РВА) Роман Власенко, повідомляє Час Пік.

Власенко зазначив, що пожежі у поєднанні з високими температурами та недостатніми ресурсами "місцевих служб" призводять до погіршення умов життя в регіоні.

"Тільки погода рятує жителів Сєвєродонецька та Рубіжного від смуги, яку вони відчувають від пожеж. Сили МНС не справляються, і спека надає цій біді масштабів". – сказав Власенко.

За його словами, спека, відсутність водопостачання та проблеми з вивезенням сміття сприяють антисанітарним умовам у населених пунктах Сєвєродонецького району. В умовах нестачі комунальних послуг життя місцевих жителів стає дедалі некомфортнішим.

Повідомляючи про ситуацію в регіоні, Власенко зазначив, що окупанти у Сєвєродонецьку посилюють тиск на місцевих жителів, особливо тих, хто користується мобільними телефонами. Водночас темпи примусової мобілізації та паспортизації росіян залишаються незадовільними.

"У Попасній та Гірничому практично відсутні комунальні послуги. У Лисичанську, Привілля та Новодружеську спостерігаються значні проблеми з водопостачанням та вивезенням сміття", - додав він.

У Сєвєродонецьку та Рубіжному обмежувальні заходи щодо тиску в системі водопостачання також ускладнюють доступ до води. Вода доступна лише завдяки підвезенню чи продажу в магазинах в пляшках, а гуманітарна допомога з кожним місяцем зменшується.

За словами Власенка, на окупованих територіях відчувається дефіцит пального. Проблеми з вивезенням сміття погіршуються відсутністю працівників та заборгованістю із зарплати. Ці чинники разом зі спекою та пожежами створюють критичну ситуацію в регіоні, яка потребує негайного втручання та допомоги.

 

Читайте також: Скоро нічого не залишиться: як зараз виглядає Чисте озеро у Сєвєродонецьку (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк