02.08.2024, 15:20

"Обов’язкова флюорографія на окупованих територіях": росіяни використовують медичні послуги для нав’язування своїх "документів"

Оксана Мовчан | Всі новини автора
єдолропр

На тимчасово окупованих територіях російські загарбники реалізували новий спосіб примусового паспортизації населення.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Останнім часом в регіонах окупації було запроваджено обов’язкову виїзну флюорографію, яка охоплює всі села та населені пункти.

Однак, для отримання цієї медичної послуги жителі повинні мати не лише російський страховий поліс, але й паспорт громадянина РФ.

Цей крок є частиною більш широкої стратегії, спрямованої на примусове запровадження російських документів та послуг на територіях, що знаходяться під контролем окупантів.

Медичні працівники, які проводять об’їзд сіл для здійснення флюорографії, складають детальні списки осіб, що скористалися послугою, та тих, хто відмовився від її проходження.

Відзначається, що з часом невиконання цього обов’язку може призвести до накладення додаткових обмежень і санкцій на тих, хто не виявить бажання підкоритися новим вимогам окупантів.

Центр національного спротиву підкреслює, що всі особи, причетні до реалізації цієї примусової паспортизації, скоюють злочин проти українського народу. 

Читайте також:

У багатоквартирному будинку окупованого Сєвєродонецька сталася пожежа: загинув чоловік

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк