02.08.2024, 17:15

"Повернення на рідну землю": діти та жінка з окупованої Луганщини знову разом з родинами

Оксана Мовчан | Всі новини автора
парпрлорл

У п’ятницю, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про важливу гуманітарну новину: вдалося повернути двох дітей з окупованих територій Луганщини.

Про це він повідомив у ]]>Telegram]]>, передає Час Пік.

Це стало можливим завдяки зусиллям у рамках Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка передбачає возз’єднання сімей.

Донька та син, які були на тимчасово окупованих територіях, успішно повернулися на підконтрольну Україні територію.

Важливим моментом є те, що діти вже зустрілися з мамою, що стало справжнім емоційним моментом для всієї родини. Окрім цього, на рідну землю також повернулася жінка, яка возз’єдналася зі своєю донькою, що також стало значущою подією.

Паралельно з цим відбулася важлива зустріч між працівниками українського офісу з прав людини та представниками офісу російської уповноваженої з прав людини. На цій зустрічі сторони обмінялися листами військовополонених за схемою "200 на 200" та обговорили різні гуманітарні питання, що виникають у контексті конфлікту.

Україна продовжує виявляти максимальну зацікавленість у поверненні своїх громадян додому та активно працює над цим питанням, прагнучи забезпечити безпеку і відновлення зв’язків між родинами, розлученими війною.

Читайте також:

У мережі показали, як "працює" бібліотека в окупованому Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк