03.08.2024, 08:51

Російські окупанти створили 15-кілометрову зону відчуження вздовж Дніпра - ЦНС

Иллюстративное фото / Открытый источник

На окупованій території Херсонщини з 1 серпня введено "спеціальний режим" вздовж 15-кілометрової прибережної зони Дніпра.

На окупованій Херсонщині російські окупанти запровадили "спеціальний режим" вздовж 15-кілометрової прибережної зони Дніпра. З 1 серпня на територію заборонено в'їзд без перепустки, яку видає окупаційна адміністрація. Про це ]]>повідомляє ]]>Центр національного спротиву, передає Час Пік.

Як зазначили в ЦНС, з 1 вересня окупанти погрожують наслідками у випадку виявлення осіб без відповідної перепустки.

"Раніше більшість населення було примусово  виселено за межі цієї зони. Таким чином фактично ворог депортував населення й лише спеціальними дозволами дозволяє там перебувати.

Причиною є передача інформації місцевими про пересування ворожої армії. Таким чином окупанти хочуть уникнути витоку суттєвих даних", - йдеться у повідомленні.

У липні т.зв. "губернатор" регіону Володимир Сальдо підписав указ "Про організацію особливого режиму перебування у прифронтовій смузі Херсонщини". Як заявив колаборант Сальдо, особливий режим вводиться з метою безпеки.

"Запроваджується особливий режим перебування цивільних осіб на території прифронтової смуги в 15-кілометровій зоні на схід від правого берега Дніпра. Ці заходи застосовуються з метою забезпечення національної безпеки РФ, створення безпечних умов для роботи та проживання громадян у 15-кілометровій зоні, припинення терористичних та диверсійних дій на території Херсонської області", - написав Сальдо у Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк