05.08.2024, 13:11

В окупованому Привіллі поблизу Лисичанська залишилося менше ніж 5% населення, - ОВА

В окупованому Привіллі, що знаходиться неподалік Лисичанська, залишилося близько 300 цивільних осіб з 7 000, які проживали там до початку повномасштабного вторгнення Росії. Мешканці вже понад два роки чекають на відновлення комунікацій, обіцяних російською окупаційною владою.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної військової адміністрації (ЛОВА), повідомляє Час Пік.

За інформацією ЛОВА, з благ цивілізації у людей, що залишилися в Привілля, є тільки вода, яку періодично підвозять. "Набере той, кому вистачить", – зазначається у повідомленні.

"До вторгнення в Привілля жили 7 тисяч українців, а зараз там залишилося лише близько 300 осіб. Ті, хто залишився, вже понад два роки чекають на відновлення комунікацій, обіцяних росіянами", - розповів начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

В ЛОВА також повідомили, що в самопроголошеній "ЛНР" відсутнє якесь залізничне сполучення з Росією. Окупаційна влада посилається на відсутність дозволів від ФСБ, що перешкоджає запуску поїздів навіть до міст, окупованих 10 років тому.

"Не готові курсувати поїзди навіть до міст, окупованих 10 років тому. Окупаційна влада посилається на відсутність дозволів від ФСБ, хоча сусіди з "ДНР", де більш небезпечно, можуть похвалитися хорошими новинами. Кажуть, ніби технічно все готово, і за наступні пів року збираються відремонтувати близько півтора десятка кілометрів шляху", – додали в адміністрації.

Читайте також: На ТОТ окупанти поставили за мету якнайшвидше "закрити питання" з нерухомим майном переселенців - ЦНС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк