06.08.2024, 10:21

Окупанти посилюють пропаганду у школах Луганщини: Лисогор про ситуацію в області

За інформацією голови Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора, на окупованих територіях області російські загарбники посилюють пропагандистський вплив на школярів.

Про це він написав у своєму ТГ-каналі, передає Час Пік.

За його словами, у навчальних закладах так званої ЛНР поширене керівництво для вчителів, спрямоване на формування в учнів лояльного ставлення до російської агресії проти України. "На уроках дітям роз'яснюватимуть нібито "причини" початку війни та цілі, поставлені Кремлем. Особлива увага приділяється відповідальності за "дискредитацію" російських військових формувань".

"Для стимулювання педагогів до такої діяльності окупаційна влада запроваджує систему преміювання. Восени 2024 року планується нагородити сім колаборантів з Луганська, Сорокиного, Кадіївки, Антрацита, Чмирівки, Родакового та Ясенівського. На думку загарбників, це має "удосконалити викладацьку та виховну діяльність", - написав він.

Лисогор також повідомив про воєнні дії, що продовжуються, на лінії зіткнення. У районі Невського та Макіївки зафіксовано застосування противником понад 60 безпілотних літальних апаратів. Ці населені пункти також зазнали артилерійських обстрілів, а по Макіївці було завдано удару з реактивних систем залпового вогню.

Українські захисники успішно стримують атаки противника поблизу Макіївки, Невського, Стельмахівки та у Серебрянському лісі.

Читайте також: "Чергове беззаконня!": На Луганщині окупанти виганяють переселенців на вулицю

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк