08.08.2024, 07:55

Спецоперація на Тендрівській косі: українські розвідники знищили техніку, особовий склад та фортифікації окупантів

ГУР МОУ

Спецпризначенці Спецпідрозділу ГУР МО України "Артан" та Морського центру ГУР МО України провели успішну операцію у північній частині Чорного моря. На Тендрівській косі було знищено техніку, особовий склад та фортифікації російських окупантів.

Десантна група спецпризначенців висадилася на Тендрівській косі вночі 6 серпня. Виконавши поставлене завдання, зокрема й секретну її частину, військові розвідники відійшли без втрат. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Час Пік.

Зазначається, що в ході спецоперації знищено ворожу броньовану техніку, зокрема, МТ-ЛБ, комплекс РЕБ противника, а також зруйновано фортифікаційні укріплення російських окупантів. Під час бою росіяни зазнали втрат серед особового складу - точна кількість уточнюється.

"Це не перший успішний активний захід спецпризначенців ГУР на окупованій росіянами Тендрівській косі. Відповідні дії - лише частина масштабного плану Сил безпеки і оборони України, реалізація якого триває", - повідомили в ГУР.

Довідково: Тендрівська коса – це вузький острів завдовжки близько 65 км та завширшки до 1,8 км. Коса розташована поблизу північно-західного узбережжя Чорного моря, в межах Херсонської області, неподалік українського Криму.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк