11.08.2024, 10:23

Обіцянки без змін: В ОВА розповіли про ситуацію в окупованому Лисичанську на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

Жителі Лисичанська Луганської області, які перебувають під російською окупацією вже понад два роки, продовжують стикатися з відсутністю елементарних умов життя, попри численні обіцянки місцевих колаборантів.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, передає Час Пік.

За його словами, з приходом так званих "шефів" із Татарстану ситуація в місті не покращала. Лисичани, які живуть у районі склозаводу, досі позбавлені централізованої подачі води та електроенергії, а радіатори залишаються холодними вже протягом двох осінньо-зимових сезонів.

"Це виживання у присутності росіян", - наголосив Лисогор.

Місцеві жителі у мережі висловлюють невдоволення поточною ситуацією. "Мера нормального в Лисичанську немає, і порядку не буде!" - пише один із користувачів. Інші зазначають, що багато хто вже махнув рукою на спроби щось змінити й поїхав у пошуках кращого життя.

Також Лисогор нагадав, що в Росії ухвалено закон, згідно з яким нещодавно набуте громадянство можна втратити за відмову ставати на військовий облік. Це стосується насамперед мешканців окупованих територій. Лисогор зазначив, що для позбавлення громадянства не потрібно письмової відмови - достатньо виявити відсутність свіжої позначки військкомату.

Читайте також: "Від держави лише відмазки та махінації": жителі Лисичанська розчаровані "відновленням" міста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк